пʼятницю, 17 травня 2019 р.

ВИШИВАНКА ЦВІТЕ НАД ВКРАЇНОЮ






       Людно та гамірно було 16 травня на Алеї вишиванки біля Кам'янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи. Тут працівники книгозбірні організували для громади міста свято – День вишиванки «Вишиванка цвіте над Вкраїною».
      Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їхня популяризація серед молоді та населення загалом, вираження своєї національної та громадянської позиції і духовної свідомості. 

Користувачам бібліотеки, мешканцям та гостям міста було представлено виставку-інсталяцію «Вишивана творчість кам’янчан» з роботами О. Романюка, О. Гриценко, С. Земляк. 
       Працівники книгарні та усі, хто завітав в цей день на свято, одягнули бібліотеку у символічний вишитий рушник з паперової мозаїки і усі бажаючі долучились до його створення. 
      Родзинкою заходу був танцювальний флеш-моб «Вишиваний оберіг», в якому взяли участь студенти коледжу будівництва, архітектури і дизайну та учні НВК № 8.
    Під час заходу відбулася пізнавальна вікторина «Вишивана моя Україна» та бліц-опитування «Українська вишиванка: модний бренд чи традиція з віковою історією?».
        Слід зауважити, що все це дійство відбувалося під супровід українських пісень про вишиванки. 
        Захід пройшов в атмосфері щирості, радості та піднесення.

Немає коментарів:

Дописати коментар