субота, 20 березня 2021 р.

«ПОДІЛЛЯ OPEN» ВПЕВНЕНО КРОКУЄ МІСТОМ!





Поетичний фестиваль «Поділля Ореn 2021» впевнено крокує містом. В усіх бібліотеках міста відбуваються онлайн-зустрічі з відомими письменниками України.

Зокрема, в центральній міській  бібліотеці імені Костя Солухи відбулась онлайн-зустріч із відомою українською письменницею та журналісткою зі Львова Галиною Вдовиченко. В ході зустрічі пані Галина ділилась своїми роздумами про творчість, знайомила із героями своїх творів та ділилась планами на майбутнє.

А в бібліотеці-філії № 2 відбулась онлайн-зустріч з тернопільською письменницею, блогером, автором поетичних збірок Дзвінкою Торохтушко (Любов Бурак).

Під час зустрічі із своїми шанувальниками Любов Борисівна розповіла про своє життя та цікаві факти біографії, про те, що спонукало її до написання творів та де беруться сюжетні лінії. Письменниця зачитала поетичні твори «Молитва» і «Новий рік».

Присутні на зустрічі студенти коледжу ПДАТУ, користувачі бібліотеки та шанувальники творчості письменниці ознайомились з літературою книжкової полиці «Літературне відкриття разом з Дзінкою Торохтушко».

У бібліотеці-філії № 3 в рамках фестивалю відбулася  онлайн-зустріч з Ніною Фіалко — тернопільською письменницею, членом Національної Спілки письменників України. Ніна Іванівна познайомила своїх шанувальників з творчими планами, розповіла  про своє дитинство, родину, трудову діяльність та із задоволенням відповіла на запитання всіх учасників заходу. 

Музичні дарунки учасникам фестивалю представили студентка коледжу культури і мистецтв Анастасія Столаба (викладач Тетяна Вікторівна Столаба) та студентка КПНУ імені Івана Огієнка Вікторія Штефлюк (викладач Чайка Світлана Володимирівна).

Бібліотека-філія № 6 провела в ЗОШ № 8 творчу скайп-зустріч учнів 6-х класів з Лесею Ворониною – сучасною дитячою письменницею, журналісткою та перекладачкою.

Користувачам бібліотеки вона добре знайома як автор пригодницької повісті «Прибулець з країни Нямликів» та іронічних детективів, об'єднаних у серію «Суперагент 000»: «У пащі крокодила», «Пастка у підземеллі», «Таємниця підводного міста», «У залізних нетрях», «Таємниця золотого кенгуру», які вони із задоволенням читають. Особлива увага була приділена серії книг «ТТТ», яка вивчається за шкільною програмою у 6 класі, а саме «Таємне товариство боягузів».

Під час зустрічі було живе онлайн-спілкування з письменницею та презентація її книг. Діти із захопленням слухали розповіді письменниці, ставили запитання, яких було чимало та отримували на них відповіді. Ось деякі з них: «Хто надихає на написання нових творів?», «Які з її книг є найулюбленішими?» та «Чому Леся пише під трьома псевдонімами?»

Зустріч пройшла в дуже теплій атмосфері. Головною метою подібного заходу є не тільки знайомство з творчістю письменниці та естетична насолода від спілкування з автором, а й залучення їх до читання, на яскравому прикладі того, яку роль книга зіграла в житті особистості. Діти запросили письменницю відвідати наше місто і поспілкуватися наживо. Сподіваємося, що зустріч з Лесею Ворониною залишить в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.

Цього ж дня для користувачів – учнів 5 класів ЗОШ № 15 у бібліотеці-філії № 8 на платформі ZOOM відбулася творча онлайн-зустріч з дитячим письменником Сергієм Вдовенко.

Діти познайомились з цікавим, фантастичним письменником, який присвячує свої книжки не супермодним монстрам, а звичайним людям, яких можна чи не кожного дня зустріти на вулицях. Щоправда, живуть герої Сергія не в нашому світі, а десь поряд, але тим цікавіше слідкувати за їхніми пригодами. Тим більше що описані ці пригоди так майстерно і яскраво, що здається, ніби не книжкові герої, а ти сам мусиш знайти принцесу, перемогти зло, врятувати світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар