пʼятниця, 28 червня 2024 р.

#ДЕНЬ-КОНСТИТУЦІЇ

 










#День_Конституціі

#З_книгою_до_Перемоги

#Бібліотерапія
Цікаво, змістовно та пізнавально пройшов у сквері Європейському патріотичний non-stop "Всім законам - Закон", приурочений до Дня Конституції України.
До уваги мешканців міста та його гостей були: виставка-інсталяція, ігри-вікторини, пізнавальні ігри, ігри-подорожі та багато іншого. Найменші мешканці громади проводили час за патріотичними розмальовками

четвер, 27 червня 2024 р.

КНИГИ ПАМ'ЯТІ ВЖЕ В БІБЛІОТЕЦІ

 

У фонд Кам'янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи надійшли літературно-публіцистичні видання членкині Національної спілки журналістів України, заслуженої журналістки України Станіслави Старостіної.
Це книги-пам'яті про полеглих за Україну «Герої не вмирають – у пам'яті навічно» (що видана у двох частинах) та «Ти – Герой України» (частина 2), куди увійшли нариси і розповіді про героїчних земляків, які щоденним ратним трудом, кров’ю і потом, ціною власного життя наближали та наближають нашу Перемогу.
Висловлюємо щиру подяку авторці видань за безцінний дар для наших користувачів.

вівторок, 18 червня 2024 р.

УКРАЇНСЬКИЙ ВСЕСВІТ СЛАВКА ПОЛЯТИНЧУКА

 



Край Кам`янецький багатий своїми талантами, яскравими та цікавими
особистостями. Свою долю з ним пов`язали Степан Руданський та Федір
Маківчук, Володимир Самійленко та Микита Годованець. Цей перелік можна
продовжувати до безкінечності, але сьогодні мова піде про художника-аматора,
барда, журналіста, експерта в організації фестивалів, художніх пленерів,
скульптурних симпозіумів, концертів та розважальних заходів, автора чотирьох
збірок гумористичних оповідань, голови місцевого осередку «Просвіта» Славка Полятинчука.
«Славко Полятинчук – вродить, де б його не «посіяли». То серед художників, то з артистами, то між літераторів. Усюди – свій», – так писала свого часу про нього Віра Шпильова. І це чистісінька правда!
Для багатьох кам’янчан стало відкриттям, що, крім усіх вищеназваних талантів, пан Славко ще й художник-аматор, талановитий автор багатьох картин. Сьогодні у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи відбулось відкриття виставки живописних робіт пана Вячеслава «Український Всесвіт».
Добірка увібрала в себе пейзажі, натюрморти, портрети. Роботи,
просякнуті увагою до барв та деталей, до українських краєвидів та типажів.
Вони розкрили внутрішній світ митця – такий багатий і, як завжди, неповторний.
Під час заходу сам автор, з притаманним йому гумором, розповів як він створює свої картини, що його надихає і чим він живе. А ще присутні змогли насолодитись бардівським виконанням авторських пісень Славка Полятинчука та поставлених на музику віршів Тараса Шевченка.
Гості, що завітали на свято, сказали багато теплих слів винуватцю події.
Тож, якщо і ви хочете поринути у світ гармонії та різнобарв’я фарб і відтінків, у світ добра та злагоди, приходьте на виставку «Український Всесвіт» до центральної бібліотеки імені Костя Солухи!