четвер, 21 березня 2019 р.

БЕРЕЗЕНЬ. ЧИТАЮТЬ ВСІ




Цікаво відбувся 20 березня День читання в дитячих бібліотеках Кам’янець-Подільської МЦБС, які долучились до акції  «Березень. Читають всі!», що проходив в рамках проекту Конструкторського Бюро Бібліотекарів (Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької області)
Ідея акції була дуже проста: 20 березня в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають в голос книгу Івана Франка «Лис Микита».
 В Кам’янець-Подільську міську бібліотеку-філію № 6 завітали учні 4 класу ЗОШ № 8, які з задоволенням слухали казку «Лис Микита» у виконанні бібліотекаря, а потім і самі з ентузіазмом її читали, прослухали аудіо уривок, ознайомилися з виставкою «У світі казки Івана Франка».
В бібліотеці-філії № 7 День читання було проведено для учнів 3-В класу ЗОШ № 17. До проведення акції в бібліотеці організовано виставку книг великого письменника та малюнків по твору учнів 3-А класу ЗОШ № 17. Діти не лише слухали казку, а й самі долучились до її читання, подивились мультфільм створений за однойменною казкою «Лис Микита», жваво обговорювали вчинки головного героя твору та робили свої висновки про прочитане та побачене у мультфільмі.
До бібліотеки-філії № 8 для дітей  на захід-акцію завітали учні 2-А класу ЗОШ № 15 з класним керівником Тютюнник Галиною Володимирівною та шкільним бібліотекарем ЗОШ № 15 Галюк Ольгою Олегівною.
Читцями голосного читання книги  Івана Франка «Лис Микита» були не тільки класний керівник та бібліотекарі дитячої і шкільної бібліотеки, а також до акції долучилися Нікітін Василь Васильович (завідувач навчально-консультативного пункту м. Кам’янець-Подільського, навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Хмельницької області) та Слюсарчук Оксана Романівна (інженер з підготовки кадрів регіонально навчально-методичного центру ДП «Подільський ЕТЦ»).
Голосне читання доповнили переглядом мультфільму, який знятий за мотивами сатиричної казки Івана Франка «Лис Микита» у 2007 році.
Акція завершилась жвавим та розсудливим обговоренням прочитаного, аналізуючи поведінку головного героя казки та роблячи висновки. Адже у цієї казки є чому повчитись – ніколи не обманюй, бо все таємне і приховане завжди з’ясується, не будь надміру гордим, бо через це можна втрапити в халепу, ніколи недовіряй першому враженню, багато не вихваляйся, не обіцяй того, чого виконати не зможеш. І це означає що твір написаний в минулому століття є актуальним і сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар