четвер, 18 травня 2017 р.

БІБЛІОТЕЧНІ ВІЗЕРУНКИ НА АЛЕЇ ВИШИВАНКИ



      Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. В Україні вишиванка є символом родинної пам’яті, вірності і любові у сім’ї та є оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. 
      18 травня, відзначаючи День вишиванки, центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала свято «Українська вишиванка – молитва без слів». 
Для користувачів бібліотеки, мешканців та гостей міста на Алеї Вишиванки було представлено фотосушку «Вишиванка – національна святиня» зі світлинами користувачів і працівників бібліотек міста. Увагу мешканців та гостей міста привертала виставка-експозиція «Творчість кам’янецьких майстрів», зокрема творчі роботи наших земляків Олександра Романюка, Марії Якубовської, Світлани Земляк. Для шанувальників вишивального мистецтва було проведено майстер-клас «Вишиваймо разом», де усі бажаючі могли навчитись основам вишивки різними техніками.
       Увесь День Вишиванки супроводжувався театралізованим модним дійством з популяризації української вишивки від майстрині Людмили Баран-Паламарчук та поетичним декламуванням від місцевої поетеси Тетяни Дорошенко.
        Студенти коледжу будівництва, архітектури і дизайну провели флеш-моб «Україна – це ми» та взяли активну участь у вікторині «Вишивана моя Україна». 
Родзинкою заходу була створена селфі-зона, де кожен бажаючий мав змогу сфотографуватись на тлі вишитих рушників. 
      Все свято відбувалось під супровід українських пісень про вишиванки. День вишиванки пройшов в атмосфері щирості, радості та патріотичного піднесення.

Немає коментарів:

Дописати коментар