вівторок, 26 лютого 2019 р.

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ УДК


Бібліотекарі Кам’янець-Подільської МЦБС продовжують вивчати УДК.
Навчання, що пройшли в центральній бібліотеці імені Костя Солухи, мали на меті надати допомогу бібліотекарям у впровадженні нової класифікаційної системи в роботу бібліотеки та допомогти  їм в оволодінні методикою індексування за таблицями УДК.
Учасників заходу привітала провідний методист Ольга Вітвіцька, яка ознайомила присутніх зі змістом Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» та наголосила, що перехід на УДК в бібліотеці справа не проста – вона потребує від бібліотекарів певних знань, опанування методикою роботи з основною та допоміжними таблицями УДК, мінімальних практичних навичок у обробці наявної у фонді літератури, а також значних затрат часу.
Про поетапне впровадження, структуру та властивості Універсальної десяткової класифікації розповіла бібліограф І категорії Олена Дачковська. Вона ознайомила колег із основною та допоміжними таблицями УДК, надала консультації по розділам УДК та правилам їхнього застосування, допомогла оволодіти  методикою індексування інформаційних ресурсів за таблицями УДК. 
Під час практичного заняття учасникам було запропоновано визначити індекси для нових видань та обговорити труднощі, які виникли. Бібліотекарі отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні навички, спробувавши самостійно систематизувати документи за УДК.
Сподіваємось, що всі, хто пройшов навчання, залишились задоволеними професійним спілкуванням.

Немає коментарів:

Дописати коментар