середу, 6 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКА ЧИТАЮТЬ ВСІ!






Протягом дня 6 березня в рамках ювілейної акції «Шевченка читають всі», яка приурочена 205-й річниці від дня народження великого українського поета і художника, працівниками Кам’янець-Подільських міських бібліотек-філій для дітей проведені заходи, які об’єднують всіх українських дітей навколо безсмертного «Кобзаря». 
У бібліотеках міста були оформлені книжкові виставки «Не забуде Україна Кобзареві співи», «Шевченкова криниця», «Вдивляється Тарас у душу України» та інші.
Користувачі бібліотеки мали змогу, за допомогою книжкових виставок, перегорнути сторінки життя Великого Кобзаря та, за бажанням, зачитати улюблені вірші і цим висловити свою шану Великому Кобзареві.
Бібліотека-філія № 8 провела для учнів 5-6 класів поетичний вернісаж «Шевченко – символ української нації». Діти декламували поезії Тараса Шевченка, засвідчуючи цим повагу до української мови та творчості Великого Кобзаря.
А в НВК № 13 відбувся літературний ярмарок «І твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже». Протягом заходу пройшли читання поетичних і прозових творів Т. Г. Шевченка та їхня інсценізація.
В Кам’янець-Подільській міській бібліотеці-філії № 7 для учнів ЗОШ № 17 було проведено літературне свято «Слухайте голос безсмертного Тараса».
Постать геніального поета, художника і мислителя шанувалась і шанується зараз, ним захоплюються і йому дякують за подаровані шедеври. Недарма ж цьому видатному автору по всьому світу встановлено більше тисячі пам’ятників! Таким може похизуватися далеко не кожен.
Саме це і багато іншого діти дізналися під час заходу. Бібліотекарі розповіли присутнім про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря.
Кожен бажаючий мав змогу зачитати свої улюблені вірші Тараса Шевченка. Присутні прослухали записи пісень, що покладені на слова великого Кобзаря, а також позмагалися у знанні прислів’їв та легенд про українського генія.
В бібліотеці-філії № 6 для дітей відбулася поетична година «Єднаймо душі словом Кобзаря».
Учні 1-4 класів приватної СЗОШ І-ІІІ ступенів "Нова школа" дізналися про життя і творчість Тараса Шевченка, його любов до рідного краю, зокрема про його перебування на Поділлі. Далі юні прихильники творчості Кобзаря цитували його поезії  та взяли участь у вікторині «Нас єднає Шевченкове слово». Під час заходу учні ознайомились з книжковою виставкою «Шевченкова криниця».
Бібліотека-філія № 2 провела поетичний вернісаж «Великий Кобзар великого народу» з нагоди відзначення річниці від дня народження Тараса Шевченка.
Захід проведено з метою: вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, ознайомити присутніх з окремими сторінками його життя і творчості, виховувати почуття любові і поваги до світлого образу поета-мислителя.
            Під час заходу бібліотекар ознайомила учнів з життєвим шляхом Великого Кобзаря, з його спадщиною як художника.
У виконанні читців прозвучали поезії «Думи мої, думи мої», «Як умру, то поховайте», «Зоре моя вечірняя» та інші.
Доповнив поетичну годину перегляд відеофільму «Той, хто прорік націю».
Насамкінець, учням було представлено літературу книжкової виставки «Співець української долі».
Заходи пройшли у теплій атмосфері і, ми переконані, що Шевченківські дні надовго запам’ятаються користувачам наших бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар