суботу, 20 березня 2021 р.

ФЕСТИВАЛЬ СТАРТУВАВ!




Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

Щороку, напередодні Всесвітнього дня поезії Кам’янець-Подільський стає столицею поетичного слова, адже тут проводиться поетичний фестиваль «Поділля Open».

У ці фестивальні дні в бібліотеках міста та за їхніми межами організовуються зустрічі з письменниками, проходить конкурс поетів-аматорів та бенефіси молодих поетичних талантів.

Цьогоріч фестиваль вперше проходитиме у онлайн форматі.

Саме про це говорилось 19 березня 2021 року в Кам’янець-Подільській центральній бібліотеці під час відкриття цьогорічного фестивалю «Поділля Open 2021».

Під час урочистостей у виконанні студентів коледжу культури і мистецтв прозвучав Гімн фестивалю, який написала поетеса із літературного об’єднання «Джерела душі» Юлія Ковальчук.

З вітальним словом до присутніх звернулись завідувач відділом культури Кам’янець-Подільської міської ради Аліна Васильєва та директор міської бібліотечної системи Людмила Геплюк.

Музичні вітання учасникам фестивалю дарувала студентка КПНУ імені Івана Огієнка, бандуристка Христина Войціцька.

Одночасно з фестивалем стартував конкурс поетів-аматорів «Поетична весна 2021», який теж проходитиме у онлайн форматі. Підсумки конкурсу будуть підведені 23 квітня 2021 року у Всесвітній день книг і авторського права.

Немає коментарів:

Дописати коментар