пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

ПОЕТИЧНА ВЕСНА-2021. Підсумки підведено


В рамках поетичного фестивалю «Поділля OPEN 2021» відбувся конкурс поетів-аматорів «Поетична весна-2021». Його організували департамент гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради, міська централізована бібліотечна система та громадська організація Кам’янець-Подільське міське об’єднання товариства «Просвіта ім. Т. Шевченка».
У конкурсі, який, до речі, вперше проходив у онлайн-режимі, взяли участь 28 учасників. Компетентне журі розглянуло понад 40 творчих робіт. Учасники конкурсу розподілились за трьома віковими категоріями:
- від 10 до 15 років;
- від 16 до 35 років;
- від 36 і більше років.
У наймолодшій віковій категорії журі визначило I місце за Зінзюк Анастасії – її поезія «Крик Землі» вразила тривогою за рідну землю, за все живе, що нас оточує.
II місце в цій віковій групі посіла Харькова Марія. Її «Лист сину» – це заповіт берегти від ворогів кордони рідної землі, рідне небо своєї Вітчизни.
У віковій групі від 16 до 35 років I місце присвоєно двом номінантам – Христині Швець за вірш «Так лаконічно», який відзначився колоритністю, новизною сюжету, та Яворській Антоніні за вірш «Я щаслива», який полонив не тільки змістом, а й мелодійністю, свіжістю образів і, звичайно, майстерністю виконання.
II місце посіла Хоптинська Ліза з віршем «Чекання».
III місце визнано за Юрієм Харченком. Його вірш «Пробачте, мамо» сповнений патріотизму, любові до своєї землі.
У віковій категорії від 36-ти і більше років I місце журі присудило Антоніні Яковенко за поезію «Вишиванка».
Дуже достойно представила себе на конкурсі Тетяна Олексійчук. Її вірш «Лютим ворогом розстріляна» хвилює щирістю, патріотичним пафосом. Дана авторка посіла II місце в поетичному конкурсі.
Тетяна Дорошенко із віршем «Україна» посіла III місце.
Різнобарв’ям талантів, пошуком власного образу відзначились твори усіх учасників конкурсу. За оригінальність, цікавий творчий задум слід відзначити Максима Зайцева, Валентину Особлюк, Олександра Жиго, Інну Кондратюк, Олену Гончарук, Ігоря Одноволова.
Вишуканістю, творчою зрілістю вирізняються твори Людмили Кур’ян, Людмили Машталер, Миколи Панасюка.
Патріотичною тематикою зацікавили твори Богдана Коломійця, Олени Пиячко, Наталії Секрідової, пейзажними замальовками – Ірини Пиячко, а тонкою лірикою – Дар’ї Калинюк, Юлії Ковальчук, Лесі Прилипко-Руснак. Гумористичним шармом здивували гумористичні мініатюри Штефана Руданського та Ганни Сус, а найбільше читацьких симпатій завоювала Вікторія Дзікевич.
Переможці та учасники Конкурсу будуть відзначені Дипломами та пам’ятними сувенірами. Про дату і місце вручення буде повідомлено додатково.
Вітаємо усіх учасників Конкурсу поетів-аматорів «Поетична весна-2021» із Всесвітнім днем книги та авторського права. До нових зустрічей в офлайні!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар