середу, 10 серпня 2022 р.

І ЗНОВУ У КАМ’ЯНЦІ ВИЗНАЧАЛИ ЛІДЕРА ЧИТАННЯ

 





Весело і гамірно було 10 серпня в дитячому наметовому містечку парку Героїв Євромайдану. І не дивно, адже тут визначали Лідера читання міста Кам’янець-Подільського 2022 року.

В цей день тут зібралися ті, для кого книга є джерелом знань, другом, порадником, з яким не лише цікаво, а й корисно провести час.

Учасниками конкурсу були користувачі дитячих бібліотек, учні 5-9 класів, які стали переможцями І етапу конкурсу, що проводився міськими бібліотеками-філіями. Конкурсанти мали змогу представити себе, розповісти про своє захоплення читанням, прорекламувати свої улюблені книги, які перечитують цілими серіями.

Перед членами компетентного журі (а це Наталя Секрідова – голова громадської організації «Батьківська рада Кам’янця-Подільського», Ольга Вітвіцька  провідний методист К-ПМЦБС, Славко  Полятинчук  – голова Кам’янець-Подільського осередку Товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка,  Леся Приліпко-Руснак  – письменниця, член поетичного об’єднання «Ліра») стояло не просте завдання – визначити переможця для участі в обласному конкурсі. За результатами 6 конкурсних завдань перемогу здобула Савчук Софія, учениця 8 класу Довжоцького ліцею, користувачка бібліотеки-філії с. Довжок. Дипломами ІІ та ІІ ступеня було нагороджено відповідно Побуту Надію (користувачку бібліотеки-філії № 7) та Постой Анну (користувачку бібліотеки-філії № 8).

Учасники конкурсу проявили себе кмітливими, ерудованими та залюбленими в книгу, за що отримали дипломи, сертифікати та подарунки.

А переможниця міського етапу Конкурсу змагатиметься за звання «Лідер читання Хмельниччини 2022», який незабаром Хмельницька обласна дитяча бібліотека імені Тараса Шевченка проведе в онлайн форматі.

Родзинкою свята став приємний подарунок, який підготувала для усіх присутніх пані Наталія Секрідова. Вона презентувала унікальний проєкт  книгу «Віршики для дітей про війну», яку створив Сергій Боднар у співавторстві з талановитими дітками. А пані Галина Кульчицька представила учасникам новинки літератури, які надійшли до бібліотеки від Українського інституту книги..


Немає коментарів:

Дописати коментар