понеділок, 22 квітня 2024 р.

КНИЖКОВА ВЕСНА - 2024



Круглим столом "Книга Хмельниччини: видання, доступ, читання" сьогодні урочисто відкрили XVIII обласний форум "Книжкова весна на Хмельниччині". У заході взяли участь в.о. Генерального директора Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, доктор наук із соціальних комунікацій Олег Сербін, Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association, заступниця Генерального директора НБУ, к н. із соціальних комунікацій Оксана Бруй, заступник директора Український інститут книги Роман Рущенко, представники Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницька обласна державна адміністрація, Національна спілка письменників України НСПУ, видавництв, ЗМІ, бібліотек області.
У виступах учасники піднімали питання видання книги Хмельниччини в умовах війни, надходження її до бібліотек, відзначали можливості, що їх дають громадські організації та інституції у підтримці видання творів місцевих письменників коштом державного та місцевих бюджетів, здобутки громад Хмельниччини у виданні та книгозабезпеченні, бібліотек у Всеукраїнській акції "Бібліотека українського воїна", роль преси, бібліотек, музеїв у промоції книги, підвищенні інтересу до читання, краєзнавстві. Узагальнена резолюція учасників буде опрацьована і оприлюднена найближчим часом, надіслана зацікавленим сторонам.
Захід проходив за сприяння обласного відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація з нагоди Всесвітнього дня книги і авторського права. Детальніше у публікації на сайті ОУНБ за посиланням: http://ounb.km.ua/news/2024/2024_04_22_1/2024_04_22_1.php
Усі події форуму у програмі
Дякуємо усім, хто завітав на захід, подарував видання до фондів Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека


Немає коментарів:

Дописати коментар