понеділок, 26 серпня 2024 р.

МЕТОДИЧНИЙ ДЕСАНТ





 26 серпня методисти Кам'янець-Подільської МЦБС відвідали Острівчанську сільську бібліотеку-філію з методико-практичною допомогою

четвер, 22 серпня 2024 р.

ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ-ВОЛОНТЕРКОЮ

 





22 серпня 2024 року в Креативному просторі Кам'янець-Подільської центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи пройшла зустріч з українською письменницею, волонтеркою і просто чудовою жінкою – Людмилою Охріменко.
Пані Людмила вже не вперше завітала до славного Кам’янець-Подільського. Цьогоріч вона презентувала поціновувачам своєї творчості нові книги – «Волонтерські історії 2014-2022», «Далека блакитна далечінь» та «Люлечки – дарувальники снів». Крім того, письменниця представила присутнім книги, які побачили світ раніше – зокрема, роман «Оскар», який визнано найкращим романом на воєнну тематику Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».
Цікава розповідь авторки про своє життя та творчість, захоплююча презентація нових книг, невимушене спілкування – подарували усім, хто завітав в цей день до бібліотеки, чудові враження і емоції, які залишаться у пам'яті надовго.

субота, 17 серпня 2024 р.

ХЛІБНИЙ СПАС, ГРОМАДА І БІБЛІОТЕКА










 ХЛІБНИЙ СПАС, ТРАДИЦІЇ ЯРМАРКУВАННЯ, ПОДІЛЬСЬКА КУХНЯ - В ДОПОМОГУ ЗСУ
Відновлено традиційне ярмаркування у рік 650-ї річниці надання Кам'янцю-Подільському привілеїв Магдебурзького права. 🏰 Історично місто було важливим торговим шляхом, куди з’їжджалися люди не лише з усієї країни, а й з-за кордону. Впродовж року наші пращури тут проводили 8 великих ярмарків.
🙌🏻 Ярмарок «Хлібний Спас» сьогодні частував унікальними подільськими стравами від місцевих крафтовиків та старостинських округів громади. Ремісники, митці, торговці та охочі представляли свої вироби, продукцію і таланти... Ярмарок розважав та надихав мистецькою програмою, лицарськими турнірами, зоною релаксу з соломою, майстер-класами, спортивними заходами, фаєр-шоу, тренуванням на турніках для жінок. А ще була ярмаркова газета та багато інших цікавинок.
На кожній локації відбувався збір для ЗСУ. Лише старостинські округи зібрали для захисників
31 тис. грн.
Сподіваємось, що цей день додав сил кам'янчанам, гостям міста, адже саме наш Кам'янець є містом - сили. А вона сьогодні потрібна кожному з нас, щоб своєю працею, волонтерством ще дужче допомагати нашим захисникам наближати Перемогу.
📌 Подія організована ГО «Створено в Кам’янці» , Кам'янець-Подільською міською радою та проєктом «Друкарня змін».

вівторок, 13 серпня 2024 р.

ЗМАГАЛИСЯ ЮНІ ЧИТАЙЛИКИ

 







Пізнавально, весело та гамірно було 13 серпня в Креативному просторі Кам’янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи. І не дивно, адже тут визначали Лідера читання Кам’янець-Подільської централізованої бібліотечної системи 2024 року.

В цей день тут зібралися ті, для кого книга є джерелом знань, другом, порадником, з яким не лише цікаво, а й корисно провести час.

Змагалися за престижний титул «Лідера читання 2024» найактивніші і найзавзятіші читачі, учні 5-9 класів, які стали переможцями І етапу конкурсу, що проводився міськими бібліотеками-філіями – ті, хто любить читати, хоче перемагати і мріє.

Як виявилося, юні читайлики – справжні гурмани, адже представляли різножанрову літературу: класичні і сучасні твори української і світової літератури, пригоди і фантастику.

Перед членами компетентного журі стояло непросте завдання – вибрати кращих з кращих, оцінивши їхню ерудованість, креативність і вміння аналізувати прочитане, висловлювати свою думку. За результатами 5 конкурсних завдань перемогу здобула Побута Надія, учениця 9 класу ліцею № 13, користувачка бібліотеки-філії № 7.

Учасники конкурсу проявили себе кмітливими, ерудованими та залюбленими в книгу, за що отримали дипломи, сертифікати та подарунки.

А переможниця міського етапу Конкурсу змагатиметься за звання «Лідер читання Хмельниччини 2024», який пройде в Хмельницькій обласній дитячій бібліотеці імені Тараса Шевченка (дату проведення буде повідомлено додатково).

Хочеться згадати про ще одну цікавинку Конкурсу – родзинкою заходу стало знайомство з роботою 3-Д принтера, який діє в Креативному просторі бібліотеки. Про особливості роботи принтера, про його будову та про алгоритм створення ним моделей присутнім розповів системний адміністратор централізованої бібліотечної системи Ігор Чебаненко. Учасники конкурсу із задоволенням поринули у світ новітніх технологій, а потім отримали пам’ятні брелоки з логотипом «Лідер читання 2024» у подарунок.

понеділок, 12 серпня 2024 р.

НОВИНКИ У ПОДАРУНОК

 


#Центральна_бібліотека_ім_Костя_Солухи

Щиро дякуємо нашій колежанці - українському бібліографу джерело- та літературознавиці , педагогу, кандидату філологічних наук Реві Ларисі Григорівні за подаровані книги!
Ми впевнені, що ваші праці, пані Ларисо, стануть важливою частиною фонду нашої бібліотеки.