понеділок, 7 жовтня 2024 р.

ФЕСТИВАЛЬ ІСТОРИЧНОЇ КНИГИ

 











Відгомоніла яскрава подія для Кам’янець-Подільського – фестиваль історичної книги,

Історичні книги — дзеркало минулого та вікно в майбутнє. Саме знання історії не дозволяє нам забути минуле та є цінним інструментом в побудові майбутнього.

Про це і багато іншого говорилось під час зустрічей із запрошеним гостем – Валентином Терлецьким, письменником, поетом, музикантом, композитором та режисером. Його історичні романи описують яскраву сторінку козаччини («Книга сили. Віра»), а книги стали українськими бестселерами та здобули визнання читацької аудиторії.

Урізноманітнили фестиваль і цікавою музичною подією – до нас завітав Ігор Жук, відомий український бард, поет, сценарист та кінодраматург, автор понад 300 пісень, значна частина яких написана на історичну тематику. Пан Ігор зачарував своїм виконанням та продемонстрував як штучний інтелект створив відео на його вірші.

Відомий краєзнавець та видавець Мирослав Мошак захопливо презентував користувачам бібліотеки-філії № 8 для дітей книгу «Скарб Устима Кармалюка. Легенди в записах Л. Лясоти», розповів маленьким читачам про легенди, пов'язані з життям і подвигами народного героя Устима Кармалюка. Діти дізналися більше про історичну постать, яка є символом боротьби за справедливість, та занурилися в чарівний світ народних легенд і переказів.

На презентацію історичних книг місцевих видавців та авторів до центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи завітали директор видавництва «Абетка» Ярослав Сисин та голова Історико-культурологічного Подільського Братства, видавець, краєзнавець Мирослав Мошак, які в цікавій та захоплюючій формі презентували багато видань історико-краєзнавчої тематики.

Фестиваль позаду… І як написав на своїй сторінці у Facebook письменник Валентин Терлецький: «Відгримів Фестиваль історичної книги, організований чудовим колективом Центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи та особисто невтомним і творчо-шаленим Славком Полятинчуком. Шість зустрічей-концертів-презентацій, майже марафон з мінімальними перервами, усміхнені обличчя, вдячні слухачі й читачі, овації, нескінченний вир емоцій! Так нас із Ігорем Жуком приймали і зустрічали. Свято літератури і музики відбулося на славу. Дякую, рідні!»

І ми кажемо «Дякуємо і вам! До нових зустрічей!»

Немає коментарів:

Дописати коментар