пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

ДЕНЬ ЗНАНЬ З БІБЛІОТЕКОЮ


     Минуло жовтогаряче літечко... І знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника… Так, наш край, наша держава зустрічають День знань - справжнє всенародне свято мудрості.
        1 вересня – не лише перший шкільний день, а ще й старт нового бібліотечного сезону. Традиційно цього дня бібліотекарі Кам’янець-Подільської МЦБС йдуть до шкіл міста, щоб разом із школярами провести Перший святковий шкільний урок.
      Цьогоріч темою Першого уроку у школах стала 25-а річниця Незалежності України. Малюкам пропонувались заходи в рамках проекту «Це наше і це твоє», а для дітей старшого шкільного віку - «Від проголошення Незалежності до нової України».
     До уваги школярів було представлено виставку-адвайзер «Увага! Словниковий бум», книжкову виставку «Читання – ось найкраще навчання», книжкову експозицію «Літературні вершини», проведено урок патріотизму «Україно! Доки жити буду – доти відкриватиму тебе», інформаційну годину «Про рідний край у книги запитай», пізнавальну годину «Хай в серці кожної дитини живе любов до Батьківщини», День інформації «Знання – сила, навчання – успіх», літературну лоцію «Корабель країни знань», вікторину «Люби і знай свій рідний край» тощо.
      Під час заходів діти мали можливість поринути в минуле нашої країни та її сьогодення, ознайомитись з народними звичаями та традиціями, дізнатись про відомі сторінки української незалежності, перевірити свої знання історії і літератури рідного краю, ознайомитись з літературою, що присвячена навчанню, вихованню, дозвіллю та відпочинку дітей та юнацтва.
Бібліотекарі створили учням чудовий настрій, а взамін отримали позитивні емоції та вдячність маленьких школярів. 
      Отже, новий навчальний рік розпочався на гарній ноті, сподіваємося, що перший день навчального ро­ку разом з бібліотекою додав усім школярам позитивних емоцій і вони стануть добрими друзями книгозбірень на довгі роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар