четвер, 2 квітня 2020 р.

#_ДЕНЬ_ДИТЯЧОЇ_КНИГИ


ДИТЯЧІ КНИГИ – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ЛІТЕРАТУРА, КОЛИ ВСІМ СМІШНО, КУМЕДНО АБО ЗАБАВНО, І НЕ КОЛИ ВСЕ ПРОСТО І НАОЧНО, ЯСКРАВО І ПРИВЕРТАЄ УВАГУ, А КОЛИ ЗА ДОПОМОГОЮ ХУДОЖНІХ ОБРАЗІВ, ЗРОЗУМІЛИХ ДІТЯМ, РОЗПОВІДАЄТЬСЯ ПРО ЖИТТЯ, ТОБТО В ПРАВИЛЬНІЙ ДИТЯЧІЙ ЛІТЕРАТУРІ ПЕРЕД НАМИ, ПЕРШ ЗА ВСЕ, ПОСТАЄ ЯСКРАВА КАРТИНА СВІТУ В РІЗНИХ ЖИТТЄВИХ СИТУАЦІЯХ.

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Для довідки: Ганс Християн Андерсен народився 2 квітня 1805 року в маленькому містечку Оденсе, розташованому на одному з датських острівців – Фіонсе. Він був неперевершеним казкарем, проте Андерсен не писав тільки для дітей. Він хотів, щоб його казки читали і дорослі. Ганс Християн Андерсен злився, коли його називали дитячим казкарем і говорив, що пише казки як для дітей, так і для дорослих. З цієї ж причини він наказав, щоб на його пам’ятнику, де спочатку казкаря повинні були оточувати діти, не було жодної дитини.

В День дитячої книги користувачі бібліотеку міста Кам'янця-Подільського прорекламували свої улюблені книги та порекомендувати їх ровесникам, а відеоматеріали розмістили на бібліотечних сторінках у Фейсбук.
Зокрема, https://www.facebook.com/groups/bibliotekymistaramyantsyapodolsk/

Немає коментарів:

Дописати коментар