понеділок, 20 квітня 2020 р.

УВАГА! КОРИСНІ ПРОЄКТИ!

Пропоную невеличку підбірку ініціатив для сектору культури, які виникли під час карантину та допомагають втриматись!
Список можна доповнювати у коментарях якщо вам відомі й інші корисні проєкти!
📍Супермаркет культури - це благодійний магазин Port.agency, де ви можете в один клік купити унікальний товар та підтримати культуру.
Мета - підтримати зібраними коштами культурні установи, чиї витрати в умовах карантину значно перевищують прибуток.
До успермаркету нині приєдналися Одеський художній музей, Українська кіноакадемія та Національна бібліотека імені Вернадського.
https://bit.ly/2Vn9SrE
📌Інфраструктурні гранти (https://bit.ly/2xuXbBS) допоможуть вижити культурним організаціям в Україні, фінансуючи придбання обладнання для роботи на відстані, а також витрати на оренду та зарплату — до 9000 євро на кожну організацію.
📌Цифрові гранти співпраці (https://bit.ly/2K30Olj) фнансуватимуть інноваційні культурні digital-проєкти, які спільно розроблять культурні організації з Україні та ЄС — до 25 000 євро на кожен проєкт.
📌Хататон Hack the Culture (https://bit.ly/2Vb5wn6) — інтернет-ідеятон, ініційований Goethe-Institut Ukraine. Онлайн-подія збере разом технологічну та культуру спільноти України аби знайти рішення для продовження мистецьких та творчих ініціатив — найперспективніші зможуть отримати гранти від “Дому Європи” на суму до 25 000 євро кожен.
📌Онлайн-університет (https://bit.ly/2V7v8Br), бібліотека онлайн-курсів для професіоналів культури, що постійно поповнюється. За проходження курсів слухачі отримуватимуть стипендію у розмірі 3 000 гривень.
📍Читомо розпочав кампанію з підтримки малих і середніх видавців, допомагаючи їм розповісти про свої книжкові новинки – #купуйумалих.

Немає коментарів:

Дописати коментар