понеділок, 18 квітня 2022 р.

БІБЛІОТЕКА – ТЕРИТОРІЯ ДОБРА!











  В реаліях сьогодення нашим дітям, а особливо діткам переселенців дуже важко. Для того, щоб хоча б частково знизити напруження та щоб психологічно розвантажити дітей-переселенців бібліотекарі філій № 6, № 7 та № 8 організовують дозвілля для маленьких переселенців – проводять інтерактивні ігри, майстер-класи, конкурсно-розважальні заходи тощо. Бібліотекарі міста об'єднались разом із аніматорами, художниками та займаються з дітьми переселенців.

Зокрема, бібліотека-філія № 7 спільно з викладачами Кам'янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв організували для діток ігровий майданчик. Так, у парку відпочинку на мікрорайоні Жовтневий розкрилась для дітей бібліопарасолька «Книга збирає друзів», яка була організована в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання «Нація, яка читає – непереможна!». Бібліотекарі запропонували дітям ігри, вікторини, конкурси, голосні читання. І хоч цього року найбільше книжкове свято проходило в важкий військовий час, але, ми знаємо, що читання, ігри, допомагають відволіктися хоча б на деякий час від страшної реальності.

Бібліотека № 8 для дітей спільно аніматором Настею в гуртожитку коледжу будівництва, архітектури і дизайну організували для діток-переселенців мандри загадковими лабіринтами та успішно проходили різної складності завдання рухливих ігор. В рухливих іграх дітки перевтілювалися в різноманітних героїв, побували різноманітними рибами в різних водоймах, були навіть драконами та принцесами. Цікава зустріч перейшла в майстер-клас з виготовлення  3-Д листівки «Квітки», в техніці оригамі.  Дітки зробили гарні листівочки для своїх рідних та близьких.  І в кожного настрій став суперовим.

Цікаве дозвілля в бібліотеці організовує для своїх підопічних бібліотека-філія № 6 для дітей. Лялькові вистави, майстер-класи з аплікації, веселі заняття «Математичні вузлики», літературні ігри та вікторини, спілкування з однолітками допомагають дітям налаштуватися на добро і позитив.

Бібліотеки також лікують маленьких відвідувачів дитячою книгою. Щодня до бібліотеки приходять з батьками маленькі користувачі. Бібліотекарі потурбувалася про те, щоб вони могли користуватися усіма послугами книгозбірень, брати книжки додому, стати учасниками гуртків, брати участь у різноманітних дозвіллєвих заходах.

Тож читаємо більше і перемагаємо ворога разом з книжками!

Все буде УКРАЇНА!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар