суботу, 16 квітня 2022 р.

ЗБЕРЕЖИ ДОВКІЛЛЯ!

 












В переддень Дня довкілля, що  в Україні щорічно відзначається у третю суботу квітня, бібліотекарі філій Кам’янець-Подільської МЦБС разом з читачами-дітьми та їхніми батьками доєдналися до обласної акції «Захисти довкілля».

Бібліотекарі спільно з користувачами навели лад біля своїх книгозбірень, адже, саме естетичний вигляд бібліотечного подвір'я приваблює користувача. Коли біля приміщення гарна клумба та ще й є де присісти, щоб обговорити прочитану книгу з товаришем, чи просто поспілкуватись – це приємно!

Крім того, під час толоки, діти різного віку та їхні батьки разом з бібліотекарями дізнавалися про рідкісні рослини, які ростуть в Україні, та посадили улюблені квіти. Тепер наша країна – квітуча країна.

Учасники акції, користувачі бібліотеки-філії № 7 на прибудинковій території посадили квіти, дерева, прибрали територію та ознайомились із книгами, які розповідають про екологічні ініціативи, щоб кожний з нас мав в собі бодай трохи сил для порятунку планети.

До бібліотеки-філії № 6 для дітей завітали юні читайлики на захід, присвячений до Дня довкілля. Діти активно відповідали на питання вікторини, розгадували кросворд «Зоопарк», відгадували загадки, називали рослини по картинкам, дізнались цікаве і корисне про їхній розвиток, а також пограли в цікаву гру-пантоміму – «покажи свою тваринку». Далі юні таланти створювали власноруч аплікацію «Мурашка». І на завершення діток чекав екологічний десант – знайомство та прибирання присадибної ділянки бібліотеки. Найменші користувачі бібліотеки мають знати і оберігати нашу природу, виховувати бережливе ставлення до її надбань.

В рамках акції користувачі бібліотеки-філії села Довжок прибрали територію біля бібліотеки, упорядкували меморіальний комплекс загиблим воїнам ІІ Світової війни та посадили квіти і дерева. Адже тільки спільними зусиллями можна зробити планету чистішою і красивішою та попередити екологічну катастрофу.

По весняному весело та гамірно було в дворику центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи, куди зібрались в День довкілля на весняну толоку дорослі та юні кам'янчани, а також гості міста. Толока пройшла під гаслом «І хай розквітне Український сад!». Учасники висаджували квіти, дерева та впорядковували територію дворику, а потім звучали веснянки, гаївки та було солодке частування. Особливу подяку за проведену толоку висловлюємо громадській ініціативі «Urban Picnic», Кам'янець-Подільській станиці «Пласт»,  міському об'єднанню товариства «Просвіта»  та вимушеним переселенцям.

Гуртом ми все здолаємо! Ми переможемо! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар